Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

MAAILMANLOPPU

 Kosmos2Maya-kalenterin suuri jakso 13 baktunin kierros päättyy 21.12.2012. Maya-kalenterin tarkkuudestaan huolimatta kehityksen muutokset näkyvät hitaasti jos ollenkaan, kaikille ihmisille.

MAYOJEN SYKLI joka nyt päättyy, on galaktinen synkronisaatio, uusi dualismin ylittävä harmoninen kenttä, kuten José Argüelles kuvaa Mayojen perinnössä. Maya – kalenterin rakenne muistuttaa läheisesti Kiinasta löydettyä I Chingin ja DNA:mme sisältämää rakenne koodia. Nämä edustavat maailman kuvaa, todellisuuden järjestyksen laatua.  

HINDU FILOSOFIAN on tällä hetkellä odotettavissa Vishnun kymmenes eli Kalkin – inkarnaatio. Intialainen elävä ja värikäs jumaltarusto perinteineen on kiinteässä suhteessa myös astrologiaan.  

LÄNSIMAINEN ASTROLOGIA tunnistaa myös tämän hetken merkittävän planeettakuvion. Aurinkokuntamme planeetat tekevät 21.12. keskenään YODin eli Jumalan Sormi nimisen kuvion. Kuvio toistuu maaliskuussa 2013.  

-YOD – termi astrologiassa on osa juutalaista ja hermeettistä perinnettä. 

HERMET eli ERAKKO esiintyy Italialaisessa pelikortteissa 1400 – luvulla, Kreikassa se yhdistetään Hermesiin ja Roomassa Merkuriukseen; jumalien viestinviejänä. Astrologisesti, Merkuriuksen vastaavuus toisen planeetan välillä luo tietynlaista mentaalista ja hermostollista toimintaa. Se vertaa annettua ja vastaanotettua informaatiota, koulutuksen ja älyllisen näkökulman laatua.  

”YODin voima symbolisoi kannettua sielua. Se muistuttaa meitä jumalallisuudesta pienessä liekissä joka palaa Erakon lampussa. Erakko elää sosiaalisen järjestelmän ulkopuolella, kuka tahansa voi olla Profeetta; Erakko ja yksinkertainen ihminen, joka ei tuomitse ihmisiä silmillään, vaan katsoo heitä Sydämellään, kuten Jumala on opastanut.” (Samuel kirja 1,16:7.)    

Juutalaisten kabbalassa Hermit on Erakko, kirjainmerkki YOD, Jahve tai Jumalan sormi tai Jumalan liekki, myös kuolema jos liekki sammuu.

-Mayat, hindulaisuus, astrologinen ajoitus ja juutalainen kabbala kietoutuvat siis kaikki yhteen. 

Mayojen kalenteri perustui galaktiseen kiertoon. Aurinkokuntamme planeettoineen kiertää kotigalaksiamme eli linnunradan keskustaa ellipsinmuotoisella radalla. Yhteen kierroksen kuluu n. 26000 vuotta! Tämä kierto jakautuu kahteen osaan; galaktiseen päivään ja galaktiseen yöhön. Maya kalenterien mukaan olemme siirtymässä pois galaktisesta yöstä (21.12.2012) galaktiseen päivään. Se merkitsee uutta - henkisempää aikakautta. 

Maapallon napojen vaihtuminen vastakkaisille paikoilleen tapahtuu n. 26000 v. välein, jolloin myös sideerinen ja trooppinen eläinrata yhtyvät nolla astetta oinaan tähtikuviossa. 

Nikola Tesla unelmoi ”vapaasta energiasta” ja havaitsi että Maan resonanssi toimii jättiläismäisen elektromagneettisen pariston tavoin. Pariston oleellisimmat tekijät ovat kaksi ionosfääristä kerrosta: alempi lunaarinen (kuu) ja ylempi solaarinen (aurinko) kerros. Ionosfääriset virtaukset säätelevät elektromagneettisen valtameren kerrosten tuulia ja ilmavirtauksia. Ionosfääri värähtelee 7,8 sykäystä sekunnissa ja resonoivat siten ihmisen aivojen kanssa yhteen. Syvässä meditaation tilassa ihmisaivot värähtelevät samat 7,8 sykäystä sekunnissa, jota kutustaan intialaisten samadhi tilaksi.” Katso Sahaja Yoga.

Hindu filosofiassa ”odotetaan” Vishnun kymmenettä eli Kalkin – inkarnaatiota. Shri Kalkin, Shri Vishnun 10:s inkarnaatio sanotaan tulevan kun ihmiset menettävät kiinnostuksensa henkisyyteen. Eräiden lähteiden mukaan rappion eli Kali -Yugan ajan sanotaan alkaneen 3100 eKr. Samaan aikaan alkoi Mayojen nyt päättyvä ajanjakso ja Kuruksetran sota. Mahabharatassa keroo sodasta ja siitä kuinka Shri Krishna (Shri Vishnun 8:s inkarnaatio) opastaa Arjunaa taiteluissa. Sodan syttymisen syynä oli huijaus, noppapelissä. 

Hindujen aikakäsitys yuga perustuu neljään maailmankauteen Satya-, Treta-, Dwapara ja Kali- yugaan.  Kullakin yugalla on oma henkinen tietoisuuden aste. Se aika joka Shri Krishnan ”kuoleman” jälkeen olemme eläneet, on henkisesti kosmoksen pimeintä aikaa eli Kali-Yugaa. Kali – yugassa Dharma eli Universaalit lait ovat kadonneet ihmiskunnan tietoisuudesta, silloin pimeys ja kaikenlainen paha vallitsee. Nykyaika ja menneisyys ovat täynnä esimerkkejä tällaisesta, sekasorrosta, riistosta, väkivallasta ja maailmansodista. 

 Astrologisesti 21.12.2012 kuvaa ajanklohtaa jolloin alkaa uusi henkinen aika. Aurinkokuntamme planeetat tekevät keskenään YOD eli Jumalan Sormi nimistä kuviota. Se koostuu Plutosta, Saturnuksesta ja Jupiterista jotka ovat kukin 8 astetta: Kauriissa, Skorpionissa ja Kaksosissa. Planeetat tekevät 360 asteen sisällä kiilan jonka kärkenä on Jupiter kuin silmäteränä. Pluto ja Saturnus ovat kuin vanhemmat, jotka hyvässä yhteisymmärryksessä kasvattavat Jupiter lastaan.

-Lapsen näkökulmasta vanhemmat ovat epäjohdonmukaisia ja hän joutuu etsimään syytä tähän. Siksi Jupiter kokee suorituspaineita auktoriteettien: vallitsevien rakenteiden taholta; yhteiskunta, teoriat, opit yms.. Jupiterin menettää suunnan, kun ristiriidat kasvavat hänen yrittäessään lojaalisti täyttää tasapuolisesti molempien odotukset. Lopulta sisäiset paineet pakottavat Jupiteria joka on Jumalan sormena eli YOD kärkenä, etsimään ymmärrystä oikealla ja väärälle. Hänen (siis meidät) on löydettävä sisäinen gurumme, tarkistettava elämämme suunta ja löydettävät asioiden oikeat merkitykset. 

PLUTO ja SATURNUS keskinäisen harmonin suhde vahvistaa ajatusta ”miksei elämän voisi jatkua näinkin, turhia pohtimatta”. SUOMALAINEN HYVINVOINTIVALTIO sopii vertailukohdaksi koska se pyrkii takaamaan toimeentulon ”tekemättä mitään”, jättäen samalla kansalaiset jatkuvaan tyytymättömyyden tilaan. 

-Pluton ja Saturnuksen tarjoama hyväosaisuus sellaisenaan on tuhoisaa henkiselle kehitykselle. Materiaalisen maailmankuvan ylivertaisuuden jatkaminen ja siirtäminen jälkipolville on maailmanloppu.  Ihmisellä on henkilökohtainen vapaus vaalia omaa Jupiteriaan, sisäistä viisauttaan liekkinä, Erakon lampussa - totuuden etsimisenhalun symbolina!

pinkkiKosmos 

KIINTOTÄHDET tuovat rakentavan lisän tämän - ajankohdan – sisäistämiseen - YOD - astelemassa. Erityisesti ALDERARAN Kaksosten tähdistössä on yhtymässä Jupiteriin. Tämä Persian yksi kuninkaallista tähdistä lupaa suurta menestystä niin pitkään kun tietyt ehdot, on täytetty. Jos yksilö pystyy ponnistelemaan, ilman olennaista epäilyä, menetys on tiedossa. Mutta houkutukset johtavat helposti sovitteluratkaisuihin itsensä kanssa, ja antaessasi periksi se johtaa alas syöksyyn.  

Kiintotähti ANTARES osuu samaan kohtaan Kaksosissa. Tämä on myös yksi Persian kuninkaallisista tähdistä. Se antaa menestystä joka voi johtaa pakkomielteiseksi, liioitteluna ja kohtuuttomuutena joka johtaa menetyksiin, ellei pystytä pitämään tasapainoa tavoitteissa ja elämänlaadussa.  

Kiintotähti FACIES on Nebula jousiampujan kasvoissa, on nyt yhtymässä Plutoon. Tämä yhdistetään silmiin ja sokeuteen. Rooman armeijassa oli näkötesti, sotilas tarvitsi tarkat silmät yksityiskohtien erottamiseksi. Nebula on pelätyin kaikista sotilaista - jousimies. Vaikea tähti, jonka kosketuksesta vaikutus ja seuraukset on armoton ja vihamielinen, joko väkivallan uhrina tai rikoksentekijänä.     

Kaksi kiintotähteä toinen BETELGEUSE on vastapäätä Jousimiehen viimeistä astetta. Se on tähti Orionin oikeassa olkapäässä joka tunnettiin Egyptiläisten Osiris jumalana. Tämä tähti on todennäköisesti kaikkein siunatuimmista ja onnekkaimmista tähdistä, ilman lisävaikeuksia! Toisena POHJANTÄHTI, joka on tällä hetkellä Pohjoisnavan tähti, ja osuu Jousimiehen merkissä sen viimeiselle asteelle. Sen symboli vihjaa, johtajaan ts. suuntaan.

Kiintotähti MENKAR sijaitsee Härässä 14 astetta, jossa sideerisen hinduastrologian mukaan Jupiter sijaitsee (trooppisessa järjestelmässä se on Kaksosissa). Cetuksen alfa tähti Valasi, on myyttinen olento pikemminkin kuin suuri valas. Tämä tähti on YHDISTETTY KOLLEKTIIVISEN PIILOTAJUNNAN VOIMIIN, JOKA NOUSEE ESIIN KOLLEKTIIVISESTA MERESTÄ JA VAIKUTTA YKSILÖÖN HYVÄSSÄ TAI PAHASSA. VAIKEA TÄHTI.  

-Kuten huomaamme ”maailmanlopulle” löytyy useita viitteitä rationaalisen ajattelun siis tieteen ja kristinuskon - ulkopuolelta. 

SATURNUS PALAA perääntyvänä vielä maaliskuussa ja 21. syyskuuta 2013 joulukuiseen ”maailmanlopun tunnelmaan” iloineen ja ihmetyksineen. 

TÄYDELLINEN AURINGONPIMENNYS oli 14.11.2012 Skorpionin merkissä. Se viittaa maailmaloppujen kaltaiseen muutokseen ja uudesti syntymiseen paineeseen seuraavien parin vuoden ajan. Myös Saturnus on Skorpionin merkissä vuoteen 2014 asti.   

-Hyvä aika tehdä konkreettisesti niille asioille jotain jotka vaivaavat tai ahdistavat meitä. Miksi olemme syntyneet tänne? Mikä on elämän tarkoitus? Jokaisen ihmisen tulisi vapaasta tahdostaan esittää nämä kysymykset itselleen ja löydettävä niihin myös itsenäisesti vastukset. 

     

copyright writing and foto: 20.12.2012 Tuija Uusitalo/ Shuitterstock