Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Rakkaus ja kirkko

KukatHyvä Suomi! Vihdoinkin keskustellaan!  Vaikka keskustelun liipaisimena on keskustelu, ketä kirkon tulisi vihkiä avioliittoon. Kysymys on kuitenkin syvemmästä ja laajemmasta asiasta: miten määrittelemme rakkauden ja itsekunnioituksen?


Rakkautta aseenaan käyttävät määrittelevät rakkaudeksi asioita, jotka ovat mielipiteitä, tunteita ja makutottumisia.


Rakkaus on puhtaimmillaan pyyteetöntä; sellaista jossa ei ole mitään odotuksia tai ”tarpeita”.


ÄIDIN ja ISÄN RAKKAUS
Äidin ja lapsen välinen kiintymys on parhaimmillaan kiintymätöntä rakkautta. Äiti uhrautuu ja luovuttaa ”omat tarpeensa” monin tavoin lapsensa hyväksi. Lapsi on hänelle tärkeintä maailmassa. Miehissä pyyteetön ja puhtain rakkaus ilmenee perheen suojelemisessa taaten sen perustoiveentulon ravinnon, lämmön ja turvallisuuden osalta. Nykyaikana varsinkin naisten kohdalla pidetään melko yleisenä trendinä haluttomuutta uhrautua juuri kenenkään vuoksi. Esimerkiksi jos miehet eivät ole lähes sata prosenttisesti naisen emansipaation jatkeena, heistä erotaan ja heidät vaihdetaan..  Useimmat työssä käyvät naiset ovat haluttomia tai liian väsyneitä huolehtimaan lapsistaan koko sydämellään ja niin edelleen. Syitä on monia.
Nainen kuvaa kaikissa tilanteissa vastaanottavaa prinsiippiä ja mies aktiivista toimintaa. Kun yhdistämme tämän yhteiskuntaan tai perheeseen nainen vastaa siinä tunnelman henkeä ja tässä yhteydessä uskontoa siis systeemin sisältöä vastaavasti rakennetta ja organisaatiota vastaa mies.

LUONTEEN FEMINIINISYYS JA MASKULIINISYYS                                                                  Nainen symbolisoi esimerkiksi astrologiassa maa ja vesimerkkejä (härkä, neitsyt, kauris, rapu, skorpioni ja kalat) ja miehistä toimintaa kuvaavat vastaavasti ilma- ja tulimerkit (kaksonen, vaaka, vesimies, oinas, leijona ja jousimies). Meissä kaikissa ilmenee luontaisesti sukupuoleen katsomatta naisellisissa ja miehisiä luonteenpiirteitä sekaisin. Astrologia ei ole uskon asia, mutta jos mies on syntynyt oinaan merkissä, hänestä on vaikeaa tehdä vastaanottavaista ja yhteistyökykyistä jotka ovat naisellisia ominaisuuksia. Vastaavasti mies joka on syntynyt vaikkapa ravun merkissä ei voi olla ottamatta huomioon perheen tarpeita, vaikkakin omien tunteiden korostaminen saattaa muodostua muita kohtaan dominoivaksi käytökseksi. Vastaavasti nainen jolla on vahva oinas ja vaikkapa jousimiespainotus kartallaan, ei kerta kaikkiaan ”säilö” tunteitaan vaan purkaa ne esimerkiksi kilpaurheilijana, kuten Tanja Poutainen (alppihiihtäjä) jonka astrologinen painotus on vahvasti tulimerkkinen.

Ihmisen luonteen moninaisuus on rikkaus, joka ei edes sellaisenaan pääse yhteisöissä yleensä hyvin esille.  Suomessa on syrjintää pelkästään luonteenpiirteiden tasolla. Siis esimerkiksi tavassa käsitellä aiheita josta määritelmä sanavapaus juontuu.

Räiskyviä temperamenttisia henkilöitä pidetään epäsuomalaisina piirteinä, heidän kaltaiset henkilöt koetaan yhteiskunnassamme ”häiriköiksi”, toisin kuin ns. hiljaiset ja kuuliaiset, maa- ja vesimerkit. 

Tämän erilaisuuden torjunta on osittain myös itsesuojelua. Tällaiset ”reunat” ovat samalla suojaavia ja kasvattavia, kuten nyt keskusteluaihe; luterilaisenkirkon roolista Suomessa. Olemme tullee umpikujaan joka synnyttää sisäisiä ristiriitoja jonka seurauksena yksilötasolla käydään syvällinen itsetutkiskelu siitä mikä on mitäkin ja mihin ”leiriin” minä kuulun?  Tämä on erittäin terveellistä! Ja kasvattavaa! 

KIRKKO ja SUKUPUOLIJAOTTELU
Jeesus puhui rakkaudesta ja anteeksi annosta. Hän puhui myös siitä, ettemme tuomitsisi itseämme, emmekä muita. Kirkko puhuu tällä hetkellä muiden ja Jumalan kunnioittamisesta. Mutta ei ihmisestä itsestään. Kirkko ei ole koskaan antanut ihmiselle ”lupaa”
määritellä itseään, ilman sen tulkintaa. Tämä on kaiken ongelma! Emme ylety ikinä Jeesuksen ”mittoihin” ellemme oivalla että Jeesus on meissä; anteeksi annon ominaisuutena. Anteeksi anto koskee kaikkea tapahtunutta ja koettua ja yhtäläisesti ja samassa lauseessa; sekä itseä että kaikkia muita ihmisiä.

Kirkon vika on se että se kaksi tuhatta vuotta sitten väkivalloin ”kaappasi kristinuskon” Jeesukselta. Tämä tapahtui väkivallalla. Ristiretkeläiset olivat poliisin prototyyppejä, ja heidän tehtävänään oli taata kristinuskon istuttaminen ja levittäminen mahdollisimman laajalle. Uskonvainot olivat tätä poliittista peliä. Tällainen sotaisia ja ulkoapäin tuleva väkivalta symbolisoi luonteeltaan myös erittäin väkivaltaisesti miehistä toimintaa, jonka avulla miesten oli parempi muokata luonteensa sen mukaisiksi pysyäkseen hengissä. Pikkuhiljaa he tavalla tai toisella hyväksyivät väkivallan myös henkisellä tasolla itseään kohtaan. Keskiajalla ilmenneet noitavainot symbolisoivat naisellista väkivaltaa, hiljaisena seläntakaisena toimintana jossa naiset paljastivat kanssasisariaan, ja jopa lapset todistivat vanhempiaan vastaan.

Se mitä tapahtui satoja ja tuhansia vuosia sitten, ei ole vanhaa siinä mielessä että niiden tapahtumien hienojakoiset vaikutukset ovat meissä sukupolvien perintönä olemassa. Ne eivät katoa ellemme esimerkiksi kollektiivisesti käy niitä läpi. Siksi tämä kirkon roolin määritelmä on tärkeää myös – meille yksilöinä. Kokonaisuuden kannalta.

MYYTKO SIELUSI – REHELLISYYTESI?
Tässä mielessä kirkko on syyllinen luonteidemme kieroutumisiin, siihen ettemme voi olla omia itsenämme. Jos puhut tai toimit avoimesti ja rehellisesti silloinkin sinut voidaan leimata petturiksi; yhteiskunnan ja systeemin petturiksi. Itselläni on tästä monia kokemuksia. Tiedän siis mistä puhun. Tästä päädymmekin itsekunnioitukseen ja itsensä arvostamiseen.

Nykymaailmassa on paljon patoutunutta vihaa, kiukkua tai muita neurooseja henkilöillä jotka haluavat käyttäytyä hyvin ja odotusten mukaan. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi Neitsyt ja Vaaka painotukset (ei vain nämä merkit). Paradoksi tästä on possurokotukset 2009 kun Saturnus oli Neitsyen (mm. terveysmerkki, säästäväisyys) ja Vaa’an (mm. niin kuin muut; hyvät tavat) merkin rajalla liikkuen siinä edes takaisin. Kohteliaasti otettiin ilmaiset rokotukset.

Saturnus on nyt Vaa’assa (6.10.2012 asti) joka tuo vielä moneen kertaa pinnalle suvaitsevaisuuden nurjan puolen! Mitä se sitten merkitseekään, jokainen asianosainen jota nykyisen kaltaiset tasa-arvomääritelmät kirkkovihkimisasiassa koskettavat käyvät vielä kirkollisvaalien jälkeenkin ”sisäistä taistelua” esille nousevissa aiheissa. Tämä on yksilön ja kollektiivin taholta rakentavaa.

Tärkeintä on olla itselleen rehellinen, eikä myydä itseään mihinkään systeemiin, tai määritelmään.

VENUS INTOHIMOISESSA SKORPIONISSA
Venus, jota rakkauden planeetaksi kutsutaan, perääntyy Skorpionin merkissä 18.11. asti. Astrologisesti tulkittuna tämä merkitsee täydellistä läpivalaisua; arvoissa.

Skorpionin merkki ei parhaimmillaan, pidä enää kiinni mistään. Skorpionin merkkiin liitetään usein intohimot ja ehdottomuudet, siis erittäin syvät elämän ja kuolema kaltaiset tunnetilat; kiihko, mustasukkaisuus, pakottaminen, väkivalta, kuolemalla uhkailu, itsemurha, sodat, rikokset jne.. jne.. Skorpionin kääntöpuolella on valo jota se kypsymättömyyttään karttaa. Mutta päästäkseen vapauteen valo (läpivalaisu) on kohdattava jolloin on päästettävä kaikesta ”omastaan” irti. Skorpioni on joko tai merkki. Astrologi Jeff Green hieman mukaillen, Plutolla mennään joko taivaaseen tai helvettiin. Plutoa symbolisoiva tietoisuudentaso on jokaisessa ihmisessä ja Pluto on Skorpionia hallitseva planeetta, yhdessä Marsin kanssa.

Kuten Jeesuksen aspekti on, sekin on meissä oleva tietoisuudentaso. Taivas ja helvetti ovat täällä, meissä kussakin. Ihmisellä on vapaa valinta yksilönä valita valo tai pimeys, jotka ovat ”sisäisiä olotiloja” tunteineen ja ajatuksineen. Autuus, onni ja ilo jotka eivät
”johdu mistään” ovat sitä kehittynyttä tilaa, josta Jeesus puhui. Tästä samasta ovat puhuneet myös muut suuret inkarnaatiot ja profeetat. Tätä tilaa ovat osoittaneet kaikki suuret inkarnaatiot satoja vuosia sitten. Itse oivallukseen ei tarvita välikäsi, eikä se onnistu ulkoisesti matkimalla, vaan jokaisen on itse ”noustava” ja oivallettava se itsessään, sisällään.

Siksi tämä nyt käytävä keskustelu seksuaalisesta suuntautumisesta on pinnallista kun yhdistämme sen kirkon määritelmään rakkaudesta. Perääntyvä Venus Skorpionissa kuvaa suurta mahdollisuutta läpäistä tämä harha rakkaudesta; ja kirkosta. Asian julkista keskustelutasoa kiihottaa myös se että Mars sijaitsee tällä hetkellä Skorpionissa, 28.10 asti.

Venus Skorpioniin voidaan liittää myös timantit. Timantti kuvaa tässä kiivaassa kädenväännössä kirkon roolia, sisäisiä ristiriitoja, jotka saavat aikaan ankaria "sielullisia paineita" jotka parhaimmillaan saavat ihmiset loistamaan itsessään olevaa totuuden valona, kuin timantit.      

Onnea totuuden etsijöille !
Tuija Uusitalo, 19.10.2010.