Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Presidentti, Vladimir Putin

Putin

Presidentti Vladimir Putiniin - on mielestäni kohdistunut suhteettomasti kritiikkiä vuosien ajan, oli seikka joka sai miettimään astrologisesti, mikä mies hän oikein on.

Putin on todellakin ”ainoa lajissaan, hänenlaisiaan ei ole muita maailmassa ja hän tietää varsin hyvin olevansa aivan yksin..,”. ”Koska Mahatma Gandhi kuoli, eikä ole enää ketään kenen kanssa voisi puhua”. Nämä ovat otteita Presidentti Putin puheenvuorosta G8 – kokouksessa 2007.

”Venäjä on oppinut kokemuksista Neuvostoliiton aikana, eivätkä he siksi lähde mukaan minkäänlaiseen kilpavarusteluun”.

Toisin kuin Venäjän ulkopuolella useat itseään sivistyneinä pitävät älyköt ovat unohtaneet historian. Presidentti Putinin puheenvuoro löytyy kokonaisuudessaan verkkomedian sivuilta. (http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=9579 )


Presidentti Putinin on tämän ajan merkittävin poliitikko ja hengen mies, samalla kertaa.
Kaiken lisäksi hänen astrologinen karttansa tukee hienosti tätä näkemystä: Hän on ikään kuin vain tupsahtanut saappaisiinsa - valmiiseen rooliin. Lisäksi Vladimir Putinin on syntynyt ainutlaatuisten tähtien alla.

 

TIE PRESIDENTIKSI
”En yrittänyt komennella ihmisiä, vaan minulle oli tärkeämpää säilyttää itsenäisyyteni”, ovat Putinin viisaita sanoja. Rehellisyys ja kunnollisuus näkyvät kaikessa Putin toimissa. Samoja ominaisuuksia hän tietenkin arvostaa muissa ihmisissä, myös politiikassa.

Presidentti Putinin rehtiys herättää kunnioitusta, mutta myös ristiriitoja lännen ja Venäjän välillä. Venäläiset eivät manipuloi. He ovat suoria ja avoimia toimissaan, on piirre, joka paljastaa vastapuolen motiivit. Venäläinen paljastaa sinut. Kun toimit epärehellisesti; hän toimii samoin sinua kohtaan: ”Kosovan itsenäistyminen 2008, miksi ei Krimin nyt 2014!?”

Putin valitsi noin kymmenen vuotiaana nyrkkeilyn selvitäkseen poikaporukoissa, mutta kun nenän murruttua, hän luopui siitä ja valitsi judon. Hän arvostaa judossa elämänkatsomusta: kunnioittaa vanhempia ihmisiä ja vastustajiaan, ja nauttien lajin kurinalaisuudesta.


Astrologisesti on mielenkiinoista nähdä kuinka jo nuorena ihmisen omat kiinnostuksen kohteet ilmenevät: Esimerkiksi Putinin isä, kannusti poikaansa valitsemaan Siviili-ilmailu alan, mutta poika piti päänsä vanhempien ja opettajien ehdotuksista huolimatta ja suuntasi kohti unelmaansa: tiedustelupalveluun!

Tiedustelupalvelu sopii hyvin nousevalle Skorpionille. Kun Putin halusi tietää kuinka vakoojaksi pääsee, hän marssi KGB:n toimistoon. Joku mies käveli luokseni ja kertoi haluavansa töitä, johon virkailija totesi: ”Sepä hienoa. Tässä on vain muutama mutka matkassa. Ensiksikin emme palkkaa ihmisiä jotka tulevat luoksemme oma-aloitteisesti. Toiseksi tänne pääsee vain armeijan kautta tai jos suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon”. Tivattuaan vielä, mikä olisi kaikkien toivotuin alavalinta. Vastus oli laki. Kuinka ollakaan, lakiopinnot sopivat hyvin kehittyneelle Vaaka sielulle. Presidentti Putin on syntynyt Aurinko Vaakana ja nousevana Skorpionina.

Tällä perusteellisen rehellisellä asenteella hänestä tuli vuosiksi osaansa tyytyvä ja vaatimaton, KGB:n rivivirkamiesagentti. Hän työskenteli valtionhallinnossa miettimättä ”liian pitkälle eteenpäin omaa tulevaisuuttaan, koska on sen verran taikauskoinen”.

Kunnes pääsi pääministeriksi joka oli kunnia, ja vaikka työ oli mielenkiintoinen, hän ajatteli pysyä virassa vuoden, silloisten kriisien yli (Tshetshenia). Mutta yllättäen Jeltsin kertoi heidän kahdenkeskisessä tapaamisessaan, erostaan ja perusteli päätöstään yksityiskohtaisesti, jolloin hänestä tulisi virkaatekevä presidentti. ”Rehellisesti sanottuna en tiedä olenko valmis tähän. En tiedä haluanko ottaa työn vastaan, koska se on kova taakka kannattavaksi.”

Jeltsin vastas, ”Minullakin oli muita suunnitelmia tullessani Moskovaan. En minäkään välttämättä halunnut presidentiksi, mutta kohtalon oikusta kävi niin. Kohtalo on tainnut päättää myös sinun kohtalosi. Ei Venäjä nyt niin valtava ole. Kyllä sinä pärjäät”.


ASTROLOGISET MAHDOLLISUUDET
Syntymähetken planeettakuviot eivät tee kenestäkään mestaria tai presidenttiä joka pärjäisi ja olisi rakentava tehtävissään, ellei ihmisellä olisi sielullisia ominaisuuksia jo valmiina. Rehellinen ja viisas ihminen ei muutu tehtävissään. Eikä hän sorru moraalittomuuteen ja epäsiveellisyyteen: tarjotaanpa millaista navanasluviihdettä, perhepolitiikan tai kilpavarustelun mallia tahansa! Rehellinen ei ”myy sieluaan” koskaan. Mistään hinnasta.

Todellisuudessa meillä jokaisella ihmisellä on samat lähtökohdat. Siis mahdollisuus säilyttää itsekunnioituksemme, viisautemme ja rehellisyytemme – itsellämme. Vain tätä kautta voimme hyödyntää astrologisen karttamme suomat mahdollisuudet: ajan kanssa. Kehittyessään ihminen kykenee ilmentämään horoskooppimerkin parhaita ja jalostuneimpia puolia. Yksilöllä on vapaus valita millä tasolla elää. Se on ihmisen ainut vapaus! Pelkällä älykkyydellä ei pärjää, tarvitaan myös viisautta – erottaa oikea ja väärä toisistaan. Kun menettää viisauden, katoaa myös suuntavaisto.

 

PutininkarttaVLADIMIR PUTININ ASTROLOGIA                                                                               Astrologinen kartta maalaa Putinista aivan toisenlaisen kuvan kuin länsimainen media. Kerron siitä vähän.

Tämä karismaattinen henkilö on syntynyt 7.10.1952. Vladimir Putin ”vahvana Vaakana” on mitä rakentavin tasapainon tuoja nykyisessä yhden idean ja tietynlaisessa suvaitsevaisuuden kaksinaismoraalisessa ilmapiirissä, joka meillä länsimaissa vallitsee.

V.P.: Aurinko, Merkurius, Saturnus ja Neptunus sijaitsevat Vaa’assa ja koska hän on nouseva Skorpioni vaakateema; jää kollektiivisen alitajunnan huoneeseen. Se merkitsee henkilöä, jolla on hyvä muisti ja joka ei usko satuihin, eikä kollektiivisiin trendeihin!

 Presidentti Putin ei ole millään tavoin dominoiva eikä hän käyttäydy aggressiivisesti. Mutta hän erittäin vahva, kuten suurvallan presidentin kuuluukin olla.        

Aurinko ja Mars ilmentävät hänen kartallaan erikoislahjakuutta, joka näkyy siinä, ettei Putinin tarvitse esittää mitään miehenä tai hallitsijana. Hän osaa olla aivan rauhassa taka-alalla. Tämä asetelma vahvistaa hyviä johtajantaitoja; säilyttää rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa ja kykyä esiintyä yllättävän tyynenä myrskyn keskellä. Nousevana Skorpionina, kuten se on myös presidentti Martti Ahtisaaren astrologisella kartalla: mahdollistaa neuvotteluvalttina psykologista silmää nähdä vastapuolen puutteet ja taitona kätkeä omat tunnekuohut.

Mars Jousimiehessä tuo miehiset taidot suurieleisesti ja laaja-alaisesti esille. Kuten olemme nähneet Putinin kuvissa villieläinten kanssa safarilla tai hän on metsästämässä, laskettelemassa ja lentäjänä, ilman paitaa tai varusteet päällä. Mars vahvistaa myös Saturnuksen kanssa erityslahjakkuutta: mm. loistavana ajankäyttäjänä ja rakentajana.

Useimmat miehet olisivat kiitollisia tällaisesta miehisyyden ilmaisutavasta omalla kohdallaan, jossa ei tarvitse kilpailla tai ottaa mitään väkisin. Mars miehisen toiminnan ilmaisijana sijoittuu erinomaisella tavalla sekä Aurinkoon että Saturnukseen. Nämä kolme maskuliinista tekijää (Vaa’assa ja Jousimiehessä), ilmenevät Putinissa erittäin kehittyneessä muodossa.

Olemme nähneet kuinka hän ratkaiosee USA:n ja sen eri järjestöjen, mielenosoittajien ja sotaoperaatioiden jatkuvia provokaatioita ja riidanhaastamiset? – Rauhanomaisesti. Syyrian kemialliset aseet, ja tuoreimpana on länsimaiden värväämien mielenosoittajien virittämä ansa; lietsoa provokaatio ja vallankaappaus Ukrainassa. (vinkki: lue eri maiden lehtiä!)

Vladimir Putinilla on vahva Uranus, ja kuinka hienosti ja epäsovinnaisesti hän toimiikaan kriiseissä. Uranus on yllätystekijä, sen toiminta aluetta ovat yllättävät käänteet, luonnonilmiöt, anarkismi, terrorismi, mellakoita... Uranus voi esiintyä kriiseissä myös päinvastaisesti. Vastustajan on vaikeaa ennakoida tulevaa.. koska Uranus pyrkii vapauteen (vrt. Vesimies). Uranuksen vaikutus on tällä hetkellä voimakas myös USA:n ja NATO:n kartalla 2014–2015, varsinkin huhtikuun ja toukokuussa puolivälissä 2014. (NATO s.4.4.1949). 

Perinteisesti presidentit reagoivat aggressiivisesti jos heidän ministereitä pahoinpidellään. Putin ei tehnyt sitä, Syyrian tapauksessa. Uranus kuvaa irtiottoja, hyvässä ja pahassa. Uranuksen arvaamattomuus on sitä, jos sinulla on vaikapa viisi erkoista vaihtoehtoa, se ei ole niistä mikään, vaan se on kuudes jota et arvannut. 

Toimintaa heijasteleva Mars on Putinilla edellä mainittujen aspektien lisäksi, hyvin myös Plutoon ja Merkuriukseen. Miehessä on kestävyyttä ja paljon henkistä energiaa, eikä hän pelkää kohdata tuntematonta. Eikös tässä olekin jo riittävästi hehkutusta?

Putinissa yhdistyy slaavilainen luonteen lujuus ja viisaus yhdessä länsimaisten ihannoiman älykkyys kanssa, ja näiden lisäksi vielä loistava astrologinen kartta.

Miehisen itsevarmuuden ja rohkeuden lisäksi Merkurius, joka ilmentää vireystilaa, älyllisyyttä ja oivalluksia, on mitä parhaiten sijoittunut Putin astrologisella kartalla. Merkurius on kosketuksissa kuuteen eri planeettaan: jotka korostavat älyllisyyttä, luovuttaa, nokkeluutta, viisautta, neronleimauksia, loogisuutta, leikkisyyttä, hyvää huumoria ja keskittymiskykyä, sanavalmiutta jotka ilmaisevat myös kykyä, poimia ja alleviivata puheesta ja tekstistä lennossa - se oleellinen, nämä ilmentävät käsityskykyä lisääviä ominaisuuksia, tällä miehellä.

Eritysmainintana vielä Merkuriuksen ja Chironin antama kyky aistia vastapuolen viestin eheys, järkevyys ja aitous. Hän pystyy korjaamaan saamansa informaation älylliset ristiriidat ja puutteet, kuten myös taitona korjata omat älylliset puutteet. Hän on siis mestari myös itsensä parantamisessa! 

 

Suvaitsevaisuuden harha
Tietenkin myös V.P. on yhdessä muiden 1941/ 43 – 1955/ 57 välillä syntyneiden kanssa kokenut yhteisten arvojen inflaatiota. Neptunus Vaaka sukupolven yksilöt kokevat; että heidän oikeudentajua ja henkisiä arvoja on loukattu viime vuosina: Rakentava yhdessäolo ja kollektiivisuus lähtevät solusta ja perheestä, joita länsimainen markkinaideologia on tehokkaasti polkenut 1950 luvulta alkaen - hajottamalla näitä kansallisia arvoja sisältäpäin: 1960 e-pillerit/ huumeet, 1970 perheet hajottava feminismi, 1980 new ages, 2010 siveyskäsitykset..

Kypsymätön sielu on ympäripuhuttavissa. Vaakapainotuksella kypsymättömyys ilmenee pelkona esittää omia eriäviä mielipiteitä. Mieluiten he levittelevät käsiään ja pesevät kätensä ristiriidoista. Vaa’an tehtävänä on kehittää oikeudentajua ja oppia tekemään itsenäisiä ratkaisuja silläkin uhalla että he tulevat torjutuksi, ja jäävät yksin.
Presidentti Putin, Vaakana, kykenee olemaan eri mieltä.

 

Pluto oli Vaa’an merkissä vuosina 1972–1984, jolloin syntyi sukupolvi: joka on höveli sallimaan kaikenalaista ja tarvittaessa he käyttävät koviakin otteita tukahduttaakseen eriävät mielipiteet. (Kuten, ilkeä Margaret Thatcher s. 13.10.1925).

Myötäilijä Jyrki Katainen (s.14.10.1971) ja Mari Kiviniemi (s. 27.9.1968) entinen pääministeri, ovat Vaakoja.

Poikkeuksena ne vaakapainotteiset henkilöt jotka omaavat luontaisesti ”skorpionimaista ja kaurismaista” - viisautta (tai henkilöt joilla on kartallaan vahva Pluto ja Saturnus teema, merkeistä riippumatta): ovat luojaluontoisia ja lahjomattomia. He kykenevät aidosti olemaan eri mieltä, kuin trendikkäät massasielut jotka keikaroivat ja kulkevat hymyssä suin virtauksesta toiseen.

Tässäkin tiivistetyssä näkökulmassa kenties tunnetuin itsenäinen vaaka-skorpioni henkilö on Venäjän Presidentti Vladimir Putin, taitava diplomaatti ja tarkkanäköisen pistämätön poliitikko.


Mahatma Gandhi, suuri sielu hänkin – ja Vaaka (s.2.10.1869)


Onnea Putinille, aidon ja merkityksellisen tasapainon vaalimisesta maailmassa!


Otteita kirjasta: Vladimir Putin, Vallan ytimessä, Dashi Oy 2000.                         Verkkomedia: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=9579

Kuvat: Shutterstock/ Tuija Uusitalo
Astrologinen näkökulma: Tuija Uusitalo 15.3.2014