Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Trump, tiedonvälitys ja infosota

 

Mitkä ovat valeuutisia? joihin Yhdysvaltojen presidentti, Trump viittaa usein, sanomalla ”fakenews” – ja nauraa päälle. 

Avataan asiaa hieman, ennen nykyhetken aiheeseen liittyviä astrologisia asetelmia, ja tulevia viestintäkulttuurin muutoksia.
Perusasia on tiedostaa että sanomalehdet, uutispalvelut ja aikakausilehdet toimivat osakeyhtiöinä ja monikansallisina yrityksinä. 

– Eikös osakeyhtiön (Oy) tarkoitus olekin tuottaa voittoa!?
– Hetkin. Mikä tässä on se tuote?
– No, heitä ovat mm. television katsojat, kun katsojille kerrotaan (tell) näkemys (vision).
Toimittajat kirjoittavat yhteisistä asioista ”päiväkirjamaisia” artikkeleita ja some -päivityksiä, joissa harvoin itse saavat päättää. Päinvastoin. He kuuluvat laajan viestintä organisaation alimmalle portaalle jossa joku toinen valitsee juttujen näkökulman ja sisällön, esimerkiksi: Trump on naurettava ja Putin on vaarallinen jne..

Suomessa toimii eräs maailman vanhimmista uutistoimistoista: Aluksi 1.11.1887 se toimi Suomen sähkösanomatoimistona (SST) kunnes se fuusioitui 1915 Oy Suomen Tietotoimisto (STT) - Finska Notisbyrån Ab:ksi.
Toisena, Suomessa aloitti Päivälehti -julkaisu 16.11.1889 eli nykyinen Helsingin Sanomat.

Astrologisesti, vuosien 1887 -89 aikana, Kuunsolmu eteni, Leijonan avoimesta ja rehellisestä toiminnasta, subjektiiviseen Ravun merkkiin. Jolloin sivistys ja valistus suuntautui vaatimattomana haluna jakaa yhden totuuden viisautta ”meidän” lehden hengessä.
Tuolloin 1884 Pluto oli siirtynyt Kaksosiin, merkkiin, joka valoi eläneisiin sukupolviin tiedollista uteliaisuutta, lisäsi vilkkautta, uusia keksintöjä. Näillä tiedollisilla läpimurroilla on ollut sen jälkeen maailmalaajuisia seurauksia.

Kirkolla oli vielä vahva ääni myös Suomessa, kaksosmaisen sanomalehti-kulttuurin syntyvaiheissa. Kunnes ”sanan julistuksen” sävy vähitellen muuttui ja haluttu sanoma, hajautettiin useisiin aikakausilehtiin mm. miesten- ja naistenlehtiin.

Valistuksenajan kehitys johti vähenevien kirkkosaarnojen kanssa, lehdistön avulla, monipuoliseen viihdeteollisuuteen. Vuosisatojen ”synnin tunnosta” kärsiville ja sumentuneille aivoille annettiin näennäinen vapaus ’ojasta allikkoon’ ohjatuilla, moraali- ja tyylisuunnilla, lehdistön ja television avulla.
Sitten kehitys eteni vauhdikkaasti nykyiseen internetin ja langattomien puhelimien avulla globaaliin, reaaliaikaiseen tiedonvälitykseen. Auktoriteeteilla taisi tapahtua tässä tahaton virhe, eräänlaisena tietovuotona. Koska kuka tahansa kykenee nyt jakamaan omia henkilökohtaisia asioitaan ja myös paikallisia yhteiskunnallisia epäkohtia some -yhteisöjensä avulla. Tällainen avoimuus ajoi auktoriteetit nurkkaan. Siksi he ovat nyt helisemässä!
Avoin tiedonkulku avoimena edessämme oleva tiedon valtatie, on johtanut tietoisuuden evoluutiossa suuren hyppyyn. Kollektiivinen herääminen uhkaa viimeisiä autoritäärisiä rajoja!
- Siksi olemme tässä infosodassa joka kulminoituu syksyn 2020 USA:n vaaleihin!!

Kehityksen ehtona on henkilökohtainen sisäinen infosota
Kaikki tieto on kämmenillämme, kelmeätä valoa heijastelevissa eetteri-ikkunoissa, joissa mikroaallot kuljettavat sekunneissa etsityn tiedon eteemme ja - ilman sensuuria.
Avoin langaton viestintä on mahdollistanut 2000 -luvulle tultaessa kaikille kansalaisille keinon konkreettisesti päästä materiaalisen tiedon huipulla eteenpäin, ilman esteitä.

Kun printtilehtien kysyntä väheni internetin ulkopuolella se johti käänteisesti, uutispalvelu-auktoriteettien kasvuun esimerkiksi Suomessa, lähes kaikki maakuntalehdet sulautuivat ruotsalaiseen Alma mediaan 2010 – luvun alussa.
Median keskittyminen johti siihen että maailmassa on nyt vain muutama iso globaali media- ja sanomatalo jolla on äänivalta.
Ja me tavalliset ihmiset, olemme ajautuneet heidän kanssaan tähän infosotaan. Jättimedia painotalot taistelevat ihmisten sieluista. Trump on nostanut kierroksia huhumyllyssä 2016 jälkeen, tultuaan valituksi presidentiksi. Tämä johti avoimeen naureskeluun. Sillä virallisia uutisia ei oteta enää vakavasti. Kun kansalaiset levittävät omia videoitaan ja muita postauksia somessa.

Mielikuvamarkkinointi alkoi vuonna 1846, kun Karl Marxin, Pääoma – teos julkaistiin. Teos otettiin innostuneena vastaan Venäjällä joka johti sosialismiin ts. ihmisen yksilöllisen kehityksen kieltämisen. 
Neptunus siirtyi samana vuonna kollektiivista piilotajuntaa ilmaisevaan Kalat merkkiin.
Kun tuosta hetkestä kului lähes kokonainen kierros, Neptunus oli Vesimiehen merkin lopulla 2010, Chironin kanssa. Chiron vahingoitti kasvavaa ja näennäisen eheää ja rehellistä tietotekniikan luomaa todellisuuskuvan.
Chiron haavoitti avoimen läpinäkyvyyden vaikutelmaa vesimiesmäisesti, ykskaks ja yllättäen juuri älykkään tietotekniikan avulla. Kontrolloidut sananjulistuksen käsikirjat ym. vanhat valistuksenajan opit eli ns. ”virallisen” tiedonannon epäkohdat paljastuivat yllättäen. Koko informaatiokulttuurin toimintatapa oli saanut täysosuman. Joka oli kyennyt siihen asti estämään laajamittaisesti riippumattoman ja yksilöllisen ajattelun, ja päätöksenteon.

Neptunuksen suloisen toimivaa, todellisuuskuvan ehdollistumia moukaroi nyt Pluto Kauriissa, jonne se siirtyi 2008.
Pluto ilmentää varsin konkreettisesti Kauriin merkissä rakenteiden ja käytöntöjen uudestisyntymää: tuhoamalla kehityksen tiellä olevan ”vallitsevan” reaalitodellisuuden kivettyneitä struktuureja, konstruktioita ja instituutioita.

Kollektiivisen piilotajunnan syvistä Neptunus- vesistä nousi tiedonlevittämisen pioneereja. Australiasta Julian Assange, ja Suomesta Janus Putkinen (verkkomedia.org) molemmat vuonna 2010. Sekä Yhdysvaltojen sotilas, Edward Snowden ja Suomen Ilja Janitskin (mvlehti.net) vuonna 2014 paljastuksilla.
He olivat pelikonsoleita käyttäneitä 1970–80 luvun lapsia. Monet terveet uteliaat nuoret miehet törmäsivät tekemissään monenlaisiin tietolähteisiin. Aikana jolloin aikuiset eivät vielä ymmärtäneet internetin ulottuvuuksia. Rehelliset ja viattomat miehet onnistuvat paljastamaan, näkemänsä rikokset.

Tietoisuuden evoluutio on tuonut meidät nykyisenkaltaiseen vapaaseen tiedonkulkuun joka on johtanut meidät ulkoiseen infosotaan, joka tapahtuu tosiasiassa meidän sisällä. Kaikki tieto on meissä. Ja on kyettävä ja rohkaistuttava itse tiedon kriittiseen arviointiin.
Trump on tästä näkyvä esimerkki!

Fakenews
Paljastuvat valheet veivät meidät avoimeen infosotaan jossa olemme kaikki vääräntiedon levittäjiä sekä uhreja. Kehityksen kannalta tämä on tärkeää, siitäkin huolimatta että Yhdysvaltojen presidentin vaalituloksen 2020 seurauksena maa ajautuisi sisällissotaan.
Koska motiiveina, kuten aina sodissa, on jonkin tahon varaukseton pyrkimys saada haltuun vastapuolen taloudellinen ja henkinen pääoma (orjat, työvoima, luonnonvarat).
Samanlainen juonittelun logiikka löytyy usein myös henkilökohtaisten riitojen taustalla.
Omalla kohdalla, tämä tunnustaminen vaatii rehellisyyttä.

Kansallisella tasolla tämä on tarkoittanut esimerkiksi naisten työelämään ohjaamisessa sitä, että turvattu selusta kotona alkoi mureta. Se mahdollisti prosessoidun ravinnon käytön, kevytrasva suosituksina (aivot tarvitsevat oikeita rasvoja, eläinrasvoja, voita ja oliiviöljyjä).
Naisten työelämään houkuttelu on ollut taktinen rahamiesten veto, heikentää kansan voimaa feminismillä. Vaikka naisilla on luonnostaan erityistä viisautta, kykyä tehdä osuvia arvioita omasta, läheistensä, ja lastensa fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Naisten työkiireiden seurauksena tämä luonnollinen huoltaminen ulkoistettiin muille.
Itsenäisyyttä murennetaan, oman arviokyvyn vähättelyllä, julkisissa terveydenhoidoissa sekä koulutuslaitosten antamassa kasvatuksessa: pienten lasten nykyisellään saama sukupuolineutraalilla ts. aivojen siis eri aivopuoliskojen erojen mitätöimisellä. 

Tämä on vaikeaa.

Vallitseva idiotismi kuitenkin pakottaa meidät, itse arvioimaan tämänkin asian. 

Uranus on Härässä
Uranuksen vaikutus lisää oivalluskykyä. Nyt se pakottaa kristallin kirkkaaseen erotteluun oikeaan ja väärään Härän symbolisoimissa asioissa: vahvista omaa ainutlaatuisuuttasi luonnonmukaisin keinoin. Sen toteamisen ehtona on hyvä terveys, oma reviiri (tila) ja valmiutta aina tehdä omat valinnat. Älä hosu. Tavoittele sitkeästi ja periksiantamattomasti löytääksesi omat arvot. Käytä rahaa viisaasti. Unohda epärealistiset sijoitukset jossa tuotot syntyvät orjamaisesti muiden työstä. Jonka tekee joku muu, kuin sinä itse.

Meneillään olevassa infosodassa olemme kaikki osallisena, halusimme tai emme. Siksi on itse otettava vastuu saadusta tiedosta, ryhdyttävä tiedon – vertailuun ja arviointiin.
Kun jokin taho, virallinen lähde, jokin ryhmä (some), videokanava tai henkilö, tuttu, vieras tai puoli-tuttu kertoo jotakin joka kolahtaa, järkyttää tai suututtaa se on merkki siitä että, juuri se tieto, tai huhu on ehdottomasti itse tarkistettava ja arvioitava!

Voimme hetken nojata, vuorollaan johonkin tiettyyn ystävään tai ryhmään tai mediaan mutta ajoittain on muistettava - kääntää näkökulma tasan - päinvastaiseksi. Jostakin näiden näkökulmien välistä löytyy totuus joka kestää hetken tai pidempää, kunnes tulee uusia asioita puntaroitavaksi. Tämä on tärkeää oman terveyden ja hyvinvoinnin takia.

”Lasten suusta kuulee totuuden” – on viisaus joka kätkee sisäänsä ei-tarkoitusperiä. Puhdassydämiset, kuten lapset, eivät osaa tai halua junailla ja taktikoida.

Kun Pluto on Kauriissa, kuten nyt vuosien 2008–2024 välillä. Meidän on tarkistettava saamamme tieto ja omat käsitykset, koska kukaan muukaan ei oikeasti halu tai edes kykene ymmärtämään sinua 100 %. Koska annamme sanoille usein eri merkitykset, tai tunnetilamme ei ole läsnä, ja kuulolla 100 %.

Muista tämä: Neptunuksella on nyt hyvä asema, Plutoon 2011- 2024 välillä, jolloin voimme tuudittautua syvemmälle Ruususen uneen. Neptunus ei tunnista selkeästi rajoja! Koska se on meri sekä yksilön ja koko kollektiivinen piilotajunta. Neptunus ei tunnista uusien ja vanhojen rakennemallien eroja sisäisinä liki- ja kaukonäkö ongelmina, tämä on moni merkityksellisesti ilmaistu - metafora. Olenko hereillä vai unessa!? 

Uranus Härässä kykenee kuitenkin muistuttamaan uneksijaa epämukavuuden tilasta unen aikana, vuosien 2018-2026 välillä. Kunnes Uranus siirtyy Kaksosiin vappuna 2026, ja hermostolliset viat nousevat esille. Ellemme ole käyttänyt tätä Härkä -vaihetta itsemme, oman kehon toimintojen tunnistamiseen!! Siksi on syytä herätä Ruususen unesta pikinmiten, ainakin ennen maaliskuun loppua 2025.  

Tässä ajassa on hylättävä perinteiset auktoriteetit ja on itse tehtävä päätökset, joista olemme itse myös vastuussa, oman terveytemme ja hyvinvointimme muodossa.

Mikään nopeatehoinen ”lääke” ei auta!
Ole rehellinen ensisijaisesti itsellesi. Vain sitä kautta voit elää rehellisesti rakkaidesi kanssa. Ei mitään pelejä.

Etsivä löytää - Eläköön totuuden metsästys!

 

Kirjoittanut, Tuija Uusitalo, 3.11.2020