Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Israel

Usa_IsraelIsraelin mielivaltainen temmellys jatkuu osittain siksi että Yhdysvallat ovat taloudellisesti sidoksissa amerikanjuutalaisten kautta Israeliin. Heillä on yhä varsin tukeva asema Yhdysvalloissa mm. keskuspankin johdossa. Israel vie amerikkalaisten tarpeisiin paljon huipputeknologiaa mm. ilmailu- ja tietoliikenteen muodossa.

Kun astrouutiset alkoivat helmikuussa 2009, pian Obaman valinnan jälkeen tutkin suurella mielenkiinnolla myös Yhdysvaltojen tilannetta ja sen suhdetta Israeliin.
Tässä ote USA artikkelista vuoden takaa (3/09): ”Nyt ja tulevaisuudessa
USA aloittaa kansallisella tasolla keväällä 2010 oman muodonmuutoksensa kun Pluto Venus transformaation pakottaa kansan arvopohjat uusiksi. Tässä vaiheessa presidentti on jo itse käynyt samantyyppisen henkilökohtaisen arvokriisinsä läpi aiemmin, vuonna 2009.

USA ei ole arvomuutoksessa yksin vaan myös Israel ottaa siihen osaa (10.2.2010, 27.5.2010, 17.12.2010) kun se käy vastaavanlaisen prosessin läpi samoihin aikoihin.  Koko maailma tulee varmasti seuraamaan tätä näytelmää suurella mielenkiinnolla. Se tulee olemaan jännittävien uudistusten aikaa!”

AVUSTUSLAIVAN ajoitus GAZAAN
Kun avustuslaiva lähti Kyprokselta matkaan 30.5., Kuu oli siirtynyt tukevasti Kauriin merkkiin. Tämä merkitsi molemmille osapuolille sitä, ettei velvollisuuksien ottamista voinut enää välttää.
Tässä tulemme astrologian kannalta mielenkiintoiseen kohtaan. Astrologisestihan mitään ei voi 100 %:sti ennustaa vaan kysymys on kuten tässäkin tapauksessa, kahden osapuolen Avustuslaivojen ja Israelin erilaisista tunnelmista, heidän omista näkökulmistaan katsottuna. Molemmat toimivat vastuullisen ja kylmäpäisen Kauriin kokemuksellisessa ”viitekentässä”.

Tarkastellaanpa ensin asiaa Avustuslaivojen näkökulmasta.


AVUSTUSLAIVAN MOTIIVIT AsvustuslaivaIsraelin_hykkys
Laivan lähtökartalla liikkeellelähdön planeetta Mars on Leijonassa, joka kuvaa tyyliä ja näyttävyyttä, siis tietoista tai tiedostamatonta esille tulemista. Lähtö tapahtuu leijonamaisen huomiota heräävästi. Israelin valtion perustamisajankohdan kartalla on muuten sama Marsin asema! Kun Avustuslaivan starttihetken kartan Mars sijaitsee merta ja unelmia symbolisoivaa Neptunusta vastapäätä on se samalla vastakkain myös kollektiivisesti haavoittavan Chiron Kaloissa asetelmaa vastapäätä. Marsia on aloitteentekijä kaikissa lähdöissä, ja tällä asetelmalla tulkinta on mm. tällainen: omat toiminnat ovat itseä vastaan eli jotakin satuttavaa tapahtuu merellä. Asetelmat olivat astrologisesti arveluttavia matkalle lähdön kannalta!  
Ajoitus liikkeellelähdöstä oli huono. Se ei kuitenkaan ole koko totuus lähtöhetken astrologisesta ajoituksesta. Mukana oli myös onnekkuutta jonka voimme tällä hetkellä todistaa, kun maailma tuomitsee Israelin hyökkäykset laivalle. Erityistä onnekkuutta tuli tiedonkulun osalta, yllättävällä tavalla. Erään videotallenteen mukaan hyökkäys näyttää alkanee noin kello 05.09 aamulla. Tällöin nousi Kaksosen merkki. Yhdessä ensimmäisen huoneen Aurinko Kaksosen kanssa joka luo toiminnasta ”oinasmaisen tiedonkulun suhteen”. Se kertoo rohkeasta, rönsyilevästä ja nopeasta ”juorujen levittämisestä”.


LAIVAN LÄHTÖ TAPAHTUI VELVOLLISUUKSIEN TÄYTTÄMISSÄ TUNNELMISSA 
Kuu sijaitsi siis tuolloin Kauriin kylmäkiskoisessa merkissä ja se oli avustuslaivan näkökulmasta raskaiden velvollisuuksien täyttämistä vakavahenkisessä tunnelmassa. Lisäksi Kuu teki jo vuorokausi ennen lähtöhetkeä yhtymää Plutoon ja 90 asteen kulmaa joka kertoo pakkotoimista. Kuu teki samanlaista kulmaa myös Uranukseen joka kuvasi (jos joku olisi hoksannut katsoa ennakkoon astrologisia asetelmia projektin onnistumisesta) matkasta tulevan arvaamaton täynnä yllätyksiä. Yhdessä Pluton kanssa se kertoo suurien esteiden ja rajoitusten uhmaamisenhalusta, joka toki saattoi olla tiedostamatonta.
Kuu oli su 30. – ma 31.5 samalla myös vastapäätä Venusta joka oli Ravun tunteellisissa ja samalla päivittäistentarpeita kuvastamassa merkissä, voin ymmärtää motiivin. Avustuslaiva oli siis lastattu tarvikkeiden lisäksi myötätunnolla ja rakkaudella.  Kuu Kauriissa kuvasti siis laivojen matkalle lähdön tunnelmia, velvollisuuksien täyttämisenä, mahdollisista vastoinkäymisistä väittämättä jos ne nyt olivat kunnolla mielessä edes käyneet.


ISRAELIN MOTIIVIT
Israelin valtion syntymähetken karttana käytetään 14.5.1948 ajankohtaa, jossa Leijona korostuu. Koko kartan elementit ja laadut ovat ”tuli ja kiinteys”. Lyhyesti tulkittuna tämä kuvastaa kipinöintiä ja tulistumista pysyvistä teemoista, samoista asioista. Mikään ei ole muuttunut 40 vuoteen eli ”paikalleen on jääty”.

Israel_valtioIsraelin kartan Aurinko sijaitsee rauhaa rakastavassa Härän merkissä, mutta Härän mieltymykset rauhansaavuttamiseen ovat perin itsekkäät.
Kun Aurinko tekee avautuvaa 90 asteen ns. machokulmaa Marsiin Leijonassa, niin omien etujen puolustaminen tapahtuu juuri näin kun olemme saaneet nähdä viimeisinä vuosikymmeninä. Tällä Israelin kartalla rakastetaan riskejä ja altistutaan samantien myös onnettomuuksille. Kun he uskovat puolustavansa omaa asemaansa, muut kokevat sen hyökkäyksenä. Tällainen likinäköisyyden aiheuttama oman kunnian puolustaminen estää näkemästä sen, kuinka he haavoittavat myös itseään, muille aiheuttamien kärsimysten lisäksi. Näin koston ja katkeruuden kierre on valmis.
Israelin motiivit vuodesta 1948 lukien on oman kunnin puolustamista, mutta tällaisilla kartalla se kuvastaa myös hyvin ”haavoittuneen länsimaisen kulttuurin keskeistä miestyypin profiilia”. Israelin valtio kantaa myös II – maailmansodan aikaisia asetelmia ja niitä päämääriä, jotka olivat vallalla kun Israelin valtion perustettiin.
Israelin valtion kartan voimakas Saturnus Pluto yhtymä kertoo rajoista, konkreettisista raja-aidoista joissa on myös mukana paljon ladattua kunniantunnetta. Sijaitsevathan nuo planeetat yhdessä aiemmin mainitun maskuliinista toimintaa ”kiillotetuissa univormuissa” kuvaavan Marsin kanssa, Leijonan merkissä. 

ISRAELIN KARTAN PEHEMÄT PUOLET
Israelin kartan Aurinko on Härässä ja Venus on Ravussa, kartan korkeimmalla kohdalla joka kertoo mm. harmoniahalusta. Kyllä luit aivan oikein; harmonian halusta! Ravun negatiivinen puoli on auttaa vain itsensä kaltaisia ihmisiä ja merkki lisää ”vanhanaikaisuutta”. Ravun perhekeskeisillä ja me henkisillä tunteilla oman heimon sisällä pyritään luomaan päämääriä ja kansanvälisiä suhteita. Joka on aikamoinen paradoksi.

Israelin astrologinen kartta sopii vallan mainiosti yksilön kartalle, koska yksittäinen ihminen tällaisella kunnianhimolla tuskin koskaan jaksa tai kykene aiheuttamaan näin paljon tuhoa kun Israel on saanut aikaan.    

Israelin kartan Aurinko on varallisuutta kuvastavassa Härän merkissä, ja lisäksi 8-huoneessa joka kertoo vaikutusvaltaisista tukijoista. Tärkeää on ymmärtää että Israel saa paljon taloudellista tukea Yhdysvalloilta ensinnäkin kauppasuhteiden muodossa, puhumattakaan siellä asustavien vaikutusvaltaisten amerikanjuutalaisten yksittäisistä avustuksista ja henkisestä Israelin tukemisesta.   

OBAMA, USA ja ISREAL
Vaikka näytelmän pääroolissa näemmekin vain Yhdysvallat ja Israelin jota presidentti Obama näyttää ohjaa tausvoimiensa vaikutuksen alla. Niinpä se mitä me näemme, on vain jäävuorenhuippu siitä mitä pinnan alla tapahtuu. (Yhdysvaltain presidentit ovat puun ja kuoren välissä ja kovassa prässissä, varsinkin silloin jos he haluaisivat toimia rakentavasti kokonaisuutta ajatellen.)
Loppujen lopuksi tämä koskettaa koko länsimaista maailmaa ja sen kahtiajakoa. Toiset tukevat Israelia ja toiset Palestiinaa, tällä tasolla kärjistettynä tämä on kuin sota miesten ja naisten välillä, tosin sanoen sisäisten asioiden ulkoistamista. Tosiasiassa Lähi-idän konfliktit kuvaavat oman ajattelutapamme nurinkurisuutta.

Astrologisesti katsottuna tällaiset jaot ovat kehitysvaiheita, ja kunnes aika on kypsä esimerkiksi yksilön tilanteessa. Ihminen vapautuu vastakkainasettelusta heti kun oivaltaa olevansa yhtä näiden eri näkemystapojensa kanssa. Aivan samoin on valtioiden ja koko kansakuntien kanssa. Satoja vuosia sitten alkaneet tapahtumat johon myös Israelin, ja koko Lähi-idän alueen asiat tiivistyneet, ovat laukaisevina tekijöinä, maailman kulkiessa kohti suurempaa muutosta seuraavan noin kahden vuoden aikana (2010–2012).

Kun tarkastelin USA:n tilannetta Obaman valinnan jälkeen 2009, huomasin näiden kolmen tarkasteltavan kohteen kartoilla niiden Venuksen, sijaitsevan lähes samassa asteluvussa Ravun merkissä 1-4 asteen välillä. Tässä on uudelleen ote vuosi sitten tehdystä artikkelista:

”Nyt ja tulevaisuudessa
USA aloittaa kansallisella tasolla keväällä 2010 oman muodonmuutoksensa kun Pluto Venus transformaation pakottaa kansan arvopohjat uusiksi. Tässä vaiheessa presidentti on jo itse käynyt samantyyppisen henkilökohtaisen arvokriisinsä läpi, aiemmin vuonna 2009.
USA ei ole arvomuutoksessa yksin vaan myös Israel ottaa siihen osaa (10.2.2010, 27.5.2010, 17.12.2010) kun se käy vastaavanlaisen prosessin läpi samoihin aikoihin.  Koko maailma tulee varmasti seuraamaan tätä näytelmää suurella mielenkiinnolla. Se tulee olemaan jännittävien uudistusten aikaa!”

NÄYTELMÄ JATKUU… KAPINALLISET TEEMAT…
Astrologisesti ei voi ennustaa mitään 100 %:sti sillä ihmisellä kuten suurilla ihmisryhmittymilläkin on aina vapaa tahto, mutta tilanteiden tunnelmia voidaan astrologisesti ajoittaa oikein hyvin.

Israel, USA ja Obama ovat näyttävässä roolissa vielä tänä kesänä moneen otteeseen ”samoista kansallisten etujensa ajamisen syistä”.

Ensinnäkin kun Jupiter 6.6. siirtyy spontaaniin ja välittömän toiminnan tarpeen oinasmerkkiin ja uusikuu 11.6 käynnistää tapahtumat lyö se runsaasti hiivaa tapahtumien taikinaan. Meno voi ajoittain yltyä kriittiseksi ja arvaamattomaksi sotilaalliseksi tai puolisotilaalliseksi uhitteluksi. Jos asioita ei avoimesti ja rakentavasti pystytä käsittelemään ennekuin ”Uranus pysähtyy” 4.6. kapinalliset yllykkeet voivat laukaista räjähtäviä tukahtuneita haluja ja patoutuneita tunteitaan. Tällöin on myös Yhdysvaltojen kansallispäivä!   

KRISTILLISEN MAAILMAN ALKUPERÄINEN KÄSIKIRJOITUS
Yksityiskohtaiset neuvottelut saavat kenties painostetusti sovittelevamman sävyn 30.7. alkaen, kun Mars siirtyy yhteistyöhaluiseen (?) Vaa’an merkkiin. Toisaalta sovittelut voivat ajautua juuri tuolloin vakavaankin umpikujaan. Tilanteissa joissa USA:n julkinen rooli ja näkyvä asema joutuvat koetukselle.   

Riidanaiheena ovat jopa romantisoidut ”valitun kansan” uskomukset ja mieltymykset jotka kyseenalaistavat ”meidän porukat” tai ”minun perheen, suvun ja heimon” edut. Samalla nämä näytelmä koskettaa koko tunnetasolla kristillistä maailmaa, ei siis vain Israelia.   

Näytelmän tiiviimmät juonen käänteet meillä ja muualla on nähtävissä tämän tai vastaavanlaisten asetelmien suhteen myös muissa ”kansallisperinnöllisyyden käsikirjoituksissa” mitä todennäköisimmin heinä-elokuun taitteesta syyskuun lopulle asti. Joulukuussa on yksi kiukkupiikki varsinkin Israelin puolelta ja ensi vuonna kesä 2011 tuo sitten lisää ja kenties toisella tavalla, räjähdysherkkää ruutia esille. 

teksti ja kuvat 3.6.2010, Tuija Uusitalo